Overige video's

Riz au lait - Frans rijstdessert

4 gemiddeld nagerecht, desserts
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 340 kcal
Koolhydraten 54 g
Eiwit 10 g
Vet
Waarvan verzadigd
9 g
6 g

Bereiden

  1. Schraap het merg uit het vanillestokje. Breng in een pan met een dikke bodem de rijst met de melk, vanillemerg of vanillesuiker, suiker naar smaak en een mespunt zout aan de kook. Laat al roerend op middelhoge stand 5 minuten koken.
  2. Kook daarna onder af en toe roeren op lage stand tot de rijst bijna al het vocht heeft opgenomen. De rijst moet zacht zijn: de pudding is dan romig, niet te nat of te droog.
  3. Roer de boter erdoor en giet het rijstdessert in een schaal. Laat afkoelen en zet het dessert daarna in de koelkast.
  4. Lekker met jam.
Voedingswaarde p.p.
Energie 340 kcal
Koolhydraten 54 g
Eiwit 10 g
Vet
Waarvan verzadigd
9 g
6 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.