Overige video's

Rivierkreeftjescocktail met grapefruit en venkel

Een kleurrijk én lekker voorgerecht: rivierkreeftjescocktail met grapefruit en venkel. Serveer in een vrolijk glas en binnen 15 minuten staat dit gerecht op tafel.
Voedingswaarde p.p.
Energie 180 kcal
Koolhydraten 6 g
Eiwit 9 g
Vet
Waarvan verzadigd
12 g
2 g
Vezels 2 g
Zout 0,7 g
Print

Bereiden

  1. Halveer de grapefruits en snijd met een scherp mes de partjes vruchtvlees los van de vliesjes. Vang het sap op en houd het vruchtvlees apart. Knijp de rest van het sap uit de grapefruits.
  2. Schaaf de venkel in flinterdunne plakken en voeg toe aan al het grapefruitsap. Besprenkel met de olijfolie en een snuf zout en laat 5 minuten marineren.
  3. Verdeel de sla over de glazen en druk licht aan. Schep de grapefruit, gemarineerde venkel en rivierkreeftjes erop. Meng de mayonaise met 1 eetlepel van de overgebleven grapefruitmarinade en de pepersaus. Sprenkel de saus over de rivierkreeftjes, garneer met venkelloof en serveer direct.
Voedingswaarde p.p.
Energie 180 kcal
Koolhydraten 6 g
Eiwit 9 g
Vet
Waarvan verzadigd
12 g
2 g
Vezels 2 g
Zout 0,7 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.