Overige video's

Risottoballetjes met kaas en oregano

8 gemiddeld hapje, bijgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 445 kcal
Koolhydraten 51 g
Eiwit 15 g
Vet
Waarvan verzadigd
20 g
6 g

Voorbereiden

Verhit 2 eetlepels olie en fruit hierin de ui. Voeg de rijst toe en en schep deze om tot alle korrels glanzen. Giet een deel van de bouillon erbij. Blijf roeren tot het meeste vocht is opgenomen door de rijst en voeg dan weer wat bouillon toe. Herhaal dit en blijf goed roeren tot de risotto na 15-20 minuten beetgaar is. Laat uitgespreid op een schaal afkoelen en zet de risotto dan afgedekt in de koelkast.

Bereiden

  1. Meng de afgekoelde risotto met de kazen en oregano en breng op smaak met peper en nootmuskaat. Draai met natte handen 6-8 balletjes van het rijstmengsel.
  2. Haal ze eerst door het ei en daarna door het paneermeel. Herhaal dit eventueel voor een dikker korstje. Laat circa 30 minuten afgedekt opstijven in de koelkast.
  3. Verhit de olie en bak hierin de risottoballetjes om en om in circa 10 minuten goudbruin. Lekker met een tomatensalade met basilicum.

Bereidingstip

Deze risottoballetjes heten in het Italiaans ‘arancini' en zijn handig om een restje risotto op te maken. Ze worden nog lekkerder wanneer je ze vult met een extra stukje (blauwe) kaas of mozzarella. Zo'n balletje is ook ideaal als hapje. Vries ze na het paneren eventueel in. Alleen nog even afbakken en je hebt altijd wat in huis voor bij de borrel.

Voedingswaarde p.p.
Energie 445 kcal
Koolhydraten 51 g
Eiwit 15 g
Vet
Waarvan verzadigd
20 g
6 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.