Overige video's

Risotto met spinazie en basilicum

4 gemiddeld hoofdgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 705 kcal
Koolhydraten 63 g
Eiwit 43 g
Vet
Waarvan verzadigd
31 g
13 g
Vezels 3 g
Zout 2,1 g

Bereiden

  1. Breng 750 ml water aan de kook. Giet 200 ml gekookt water in een blender of maatbeker.
  2. Verkruimel het bouillonblokje erboven en voeg de knoflook, basilicum en de helft van de spinazie toe. Pureer met de blender of staafmixer glad. Roer de rest van het gekookte water erdoor.
  3. Verhit 1 eetlepel olijfolie in een ruime pan en fruit hierin de ui circa 2 minuten. Bak de rijst mee tot deze glanst en glazig ziet.
  4. Voeg 1 soeplepel van de bouillon toe en roer totdat deze is opgenomen door de rijst. Herhaal dit totdat de risottorijst na circa 20 minuten gaar en romig is.
  5. Rooster intussen de pijnboompitten in een droge, hete koekenpan. Bestrooi de biefstukken met zout en peper.
  6. Verhit de helft van de boter in een koekenpan en bak hierin de biefstukken circa 1,5 minuut. Voeg de rest van de boter toe en bak de andere kant ook 1,5 minuut.
  7. Laat het vlees 3-4 minuten rusten onder aluminiumfolie. Verhit intussen de rest van de olijfolie en laat hierin de rest van de spinazie slinken.
  8. Roer deze spinazie door de risotto met de helft van de Parmezaanse kaas. Verdeel de risotto over warme borden en leg de biefstuk, in plakken gesneden, erop.
  9. Bestrooi met de pijnboompitten en de rest van de kaas en wat basilicumblaadjes.
Voedingswaarde p.p.
Energie 705 kcal
Koolhydraten 63 g
Eiwit 43 g
Vet
Waarvan verzadigd
31 g
13 g
Vezels 3 g
Zout 2,1 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.