Overige video's

Risotto met spek en prei

Voedingswaarde p.p.
Energie 615 kcal
Koolhydraten 64 g
Eiwit 25 g
Vet
Waarvan verzadigd
28 g
11 g
Print

Bereiden

  1. Maak bouillon van 700 ml kokend water en de 2 kippenbouillontabletten.
  2. Bestrooi de spekreepjes met zout en peper en oregano. Verwarm de olie en bak de spekreepjes knapperig en bruin. Voeg de ui toe en fruit nog 5 minuten mee.
  3. Voeg de risottorijst toe en roer tot alles goed vermengd is. Giet de hete bouillon er beetje bij beetje bij en laat op hoge stand steeds door de rijst opnemen alvorens nieuwe bouillon toe te voegen.
  4. Voeg als alle bouillon is gebruikt en de rijst bijna beetgaar is de flinterdun gesneden prei toe. Laat nog een paar minuten meewarmen en roer als laatste de kaas erdoor of serveer deze apart bij de risotto. Maal er nog wat peper of nootmuskaat over.

Bereidingstip

Maak de risotto vegetarisch door het spek te vervangen door paddenstoelen.

Voedingswaarde p.p.
Energie 615 kcal
Koolhydraten 64 g
Eiwit 25 g
Vet
Waarvan verzadigd
28 g
11 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.