Overige video's

Risotto met rode wijn en champignons
Risotto met rode wijn en champignons
(26)

Risotto met rode wijn en champignons

Categorie hoofdgerecht
Personen 4 personen
Chef gemiddeld
Klok
Soortgelijke recepten
Voedingswaarde p.p.
Energie 450 kcal
Koolhydraten 62 g
Eiwit 13 g
Vet
Waarvan verzadigd
13 g
4 g

Bereiden

  1. Verwarm de olie in een pan met dikke bodem en fruit hierin de ui circa 5 minuten op lage stand.
  2. Voeg de parmaham, champignons en rozemarijn toe en roerbak op hoge stand nog een minuut.
  3. Roer de rijst erdoor en laat al roerend licht bakken tot alle korrels glanzen. Blus af met de wijn en laat dit even op hoge stand koken.
  4. Giet dan de hete bouillon er beetje voor beetje bij en blijf roeren tot de rijst het vocht heeft opgenomen. Voeg steeds genoeg bouillon toe en laat dit weer opnemen door de rijst.
  5. Na ongeveer 20 minuten is alle bouillon opgenomen en de rijst gaar. Zet de warmtebron uit en roer de boter er goed door.
Voedingswaarde p.p.
Energie 450 kcal
Koolhydraten 62 g
Eiwit 13 g
Vet
Waarvan verzadigd
13 g
4 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.