Overige video's

Risotto met pancetta, radicchio, rucola en gorgonzola

Een goede risotto vraagt vooral om een beetje geduld. Maar wanneer je dat hebt en gewoon lekker door blijft roeren dan wacht er een onweerstaanbaar gerecht op je. Net als deze risotto met pancetta, radicchio, rucola en gorgonzola.
Voedingswaarde p.p.
Energie 655 kcal
Koolhydraten 62 g
Eiwit 28 g
Vet
Waarvan verzadigd
30 g
13 g
Vezels 3 g
Zout 4,8 g
Print

Bereiden

  1. Breng de bouillon aan de kook en schakel de warmtebron dan uit. Verhit de olijfolie en fruit hierin de sjalotjes. Schep de pancetta erdoor en bak 2-3 minuten mee. Roer de rijst erdoor en bak tot de korrels glanzen. Voeg de radicchio toe en bak 2 minuten mee.
  2. Giet de wijn erbij en wacht tot deze is opgenomen door de rijst. Schep een soeplepel bouillon erbij en roer tot de bouillon door de rijst is opgenomen. Ga zo door tot de rijst in circa 20 minuten beetgaar is.
  3. Schep van de warmtebron af de gorgonzola en de helft van de rucola erdoor. Serveer de risotto op warme borden met de rest van de rucola erop. Besprenkel met wat extra olijfolie.

Bereidingstip

Neem voor dit recept witlof in plaats van radicchio.

Vervang de pancetta door rauwe ham, ontbijtspek of gerookte magere spekreepjes.

Voedingswaarde p.p.
Energie 655 kcal
Koolhydraten 62 g
Eiwit 28 g
Vet
Waarvan verzadigd
30 g
13 g
Vezels 3 g
Zout 4,8 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.