Overige video's

Risotto met gerookte kip en paddenstoelen
Risotto met gerookte kip en paddenstoelen
(6)

Risotto met gerookte kip en paddenstoelen

Risotto is de perfecte maaltijd voor doordeweeks. Ook ideaal om overgebleven stukjes (vega)kip op te maken. Voeg een frisse salade toe als tegenhanger voor de romigheid van het gerecht.
Categorie hoofdgerecht
Personen 4 personen
Chef gemiddeld
Klok
Soortgelijke recepten
Voedingswaarde p.p.
Energie 660 kcal
Koolhydraten 65 g
Eiwit 37 g
Vet
Waarvan verzadigd
27 g
15 g
Vezels 3 g
Zout 3,2 g

Bereiden

  1. Verhit 1 eetlepel olijfolie in een hapjespan en fruit de sjalot circa 2 minuten. Blus af met 1 eetlepel balsamicoazijn. Voeg de paddenstoelen en tijm toe en bak circa 5 minuten mee. Schep de risottorijst erdoor en bak 2 minuten, tot de korrels glazig zijn.
  2. Voeg een scheut bouillon toe en roer tot deze is opgenomen. Voeg weer een scheut toe en ga zo circa 20 minuten door, tot de rijst beetgaar is.
  3. Schep de mascarpone, kip en de helft van de kaas door de risotto en warm 1 minuut door. Breng op smaak met zout en peper.
  4. Meng de rucola met de overige olijfolie en balsamico. Verdeel de risotto over diepe borden. Garneer met een pluk rucola en bestrooi met de overige kaas.

Bereidingstip

Serveer een frisse salade bij de risotto met gerookte kip en paddenstoelen als tegenhanger voor de romigheid van het gerecht.

Bestrooi de risotto met tijmblaadjes.

Voedingswaarde p.p.
Energie 660 kcal
Koolhydraten 65 g
Eiwit 37 g
Vet
Waarvan verzadigd
27 g
15 g
Vezels 3 g
Zout 3,2 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.