Overige video's

Risotto met gepofte tomaat en kaas

4 gemiddeld hoofdgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 340 kcal
Koolhydraten 46 g
Eiwit 10 g
Vet
Waarvan verzadigd
12 g
4 g

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 200°C. Halveer de tomaten, bestrooi ze met de oregano en peper en zet ze naast elkaar op een bakplaat met de snijkant boven. Sprenkel er wat olijfolie overheen en zet ze 20 minuten in de oven.
  2. Verhit de rest van de olijfolie in een pan met dikke bodem en fruit hierin de ui en knoflook zonder dat deze kleuren.
  3. Voeg de rijst toe en roer tot de korrels glanzen. Voeg eventueel een scheutje witte wijn toe en laat dit al roerend door de rijst opnemen.
  4. Voeg daarna een scheut bouillon toe en roer tot de rijst deze heeft opgenomen. Herhaal dit tot de risotto een stevige bite heeft.
  5. Schep van de warmtebron af de basilicum en kaas erdoor.
  6. Serveer de risotto op warme borden met de gepofte tomaten erop. Bestrooi met de peterselie.
  7. Lekker met een salade.

Bereidingstip

Schep eens 200 gram diepvriesdoperwten door de risotto.

Voedingswaarde p.p.
Energie 340 kcal
Koolhydraten 46 g
Eiwit 10 g
Vet
Waarvan verzadigd
12 g
4 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.