Overige video's

Risotto met doperwtenballetjes
Risotto met doperwtenballetjes
(0)

Risotto met doperwtenballetjes

Een romige risotto met balletjes van doperwten: zo maak je met dit recept een feestje van je doordeweekse maaltijd.
Categorie hoofdgerecht
Personen 4 personen
Chef gemiddeld
Klok
Soortgelijke recepten
Voedingswaarde p.p.
Energie 715 kcal
Koolhydraten 104 g
Eiwit 23 g
Vet
Waarvan verzadigd
18 g
11 g
Vezels 8 g
Zout 2,7 g

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 180ºC. Pureer in een blender de helft van de doperwten met de helft van de knoflook, helft van de peterselie, het ei en de ricotta. Meng met de broodkruim, Parmezaanse kaas en bloem. Vorm balletjes ervan en bak deze in de oven in circa 20 minuten goudbruin. Keer halverwege eventueel om.
  2. Verhit intussen de boter in een grote pan en bak hierin de ui 3 minuten op middelhoge stand. Voeg de rijst toe en bak 1 minuut mee. Voeg de rest van de knoflook toe en bak nog 1 minuut. Giet de wijn erbij en roer tot het vocht is opgenomen.
  3. Giet de bouillon steeds in gedeeltes bij de rijst en blijf goed roeren, tot de rijst na circa 20 minuten beetgaar is. Giet de room erbij zodra de rijst alle bouillon bijna heeft opgenomen. Roer de rest van de doperwten erdoor.
  4. Schep de risotto op borden, leg de balletjes erop en bestrooi met de rest van de peterselie.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je ervan vindt!

Voedingswaarde p.p.
Energie 715 kcal
Koolhydraten 104 g
Eiwit 23 g
Vet
Waarvan verzadigd
18 g
11 g
Vezels 8 g
Zout 2,7 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.