Overige video's

Risotto met doperwten, groene asperges en gerookte zalm
Risotto met doperwten, groene asperges en gerookte zalm
(6)

Risotto met doperwten, groene asperges en gerookte zalm

Wat is het geheim van de allerlekkerste Italiaanse risotto? Roeren, roeren en nog eens roeren! Alleen dan krijg je een pan vol met dit ultieme romige rijstgerecht.
Categorie hoofdgerecht
Personen 4 personen
Chef gemiddeld
Klok
Soortgelijke recepten
Voedingswaarde p.p.
Energie 750 kcal
Koolhydraten 72 g
Eiwit 32 g
Vet
Waarvan verzadigd
33 g
19 g
Vezels 6 g
Zout 4,6 g

Bereiden

  1. Verhit de helft van de boter in een pan met dikke bodem. Voeg de sjalotten toe en fruit circa 3 minuten. Voeg de rijst toe en bak al roerend 3 minuten mee, tot de korrels glazig zijn.
  2. Voeg de wijn toe en roer tot deze is opgenomen. Voeg een scheut bouillon toe en blijf roeren tot deze is opgenomen. Herhaal dit circa 20 minuten, tot de rijst gaar is.
  3. Breek of snijd intussen het onderste stugge stukjes van de asperges en snijd de asperges in stukken. Voeg de doperwten, asperges en crème fraîche toe en warm 5 minuten mee met de risotto. Neem de pan van de warmtebron en voeg de Parmezaanse kaas en de rest van de boter toe. Laat afgedekt nog 3 minuten staan.
  4. Neem het deksel van de pan, roer de risotto door en breng op smaak met peper en eventueel zout. Garneer met de gerookte zalm, dille en een partje citroen.
Voedingswaarde p.p.
Energie 750 kcal
Koolhydraten 72 g
Eiwit 32 g
Vet
Waarvan verzadigd
33 g
19 g
Vezels 6 g
Zout 4,6 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.