Overige video's

Risotto met doperwten en rauwe ham

Risotto is altijd goed. Deze risotto is echt een aanrader: risotto met doperwten en rauwe ham. Een lekker recept dat eigenlijk altijd in de smaak valt. Ook lekker met groene asperges!
Voedingswaarde p.p.
Energie 635 kcal
Koolhydraten 74 g
Eiwit 30 g
Vet
Waarvan verzadigd
23 g
14 g
Vezels 6 g
Zout 4,9 g
Print

Bereiden

  1. Verhit de helft van de boter in een koekenpan. Voeg de rijst toe en bak circa 3 minuten, tot de korrels glazig zijn. Voeg vervolgens een scheut bouillon toe en roer tot deze is opgenomen. Herhaal dit met de bouillon tot de rijst in circa 20 minuten beetgaar is. Voeg na 15 minuten de bevroren doperwten toe.
  2. Roer vervolgens de overige boter en Parmezaanse kaas door de risotto en breng op smaak met zout en peper. Serveer met de ham.

Bereidingstip

Dit recept liever zonder vlees? Vervang dan de rauwe ham door mozzarella.

Deze risotto is ook lekker met groene asperges.

Voedingswaarde p.p.
Energie 635 kcal
Koolhydraten 74 g
Eiwit 30 g
Vet
Waarvan verzadigd
23 g
14 g
Vezels 6 g
Zout 4,9 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Il Onka 31-07-2020
Verrassend lekker!