Overige video's

Risotto met donker bier, gemengde paddenstoelen en spek

Waardering:
Waardeer:
Voedingswaarde p.p.
Energie 490 kcal
Koolhydraten 66 g
Eiwit 11 g
Vet
Waarvan verzadigd
19 g
6 g
Hoofdingrediënten
Print

Bereiden

  1. Verwarm 2 eetlepels olie in een wijde pan met dikke bodem en fruit hierin de ui circa 5 minuten op lage stand. Voeg de spekreepjes toe en bak ze langzaam uit.
  2. Voeg de paddenstoelen toe en roerbak op hoge stand nog een minuut.
  3. Roer de rijst erdoor en laat al roerend licht bakken tot alle korrels glanzen. Blus af met het bier en laat dit even op hoge stand koken tot het schuim is verdwenen.
  4. Giet dan de hete bouillon er beetje voor beetje bij en blijf roeren tot de rijst het vocht heeft opgenomen. Voeg steeds genoeg bouillon toe en laat dit weer opnemen door de rijst. Na ongeveer 20 minuten is alle bouillon opgenomen en de rijst gaar.
  5. Frituur ondertussen in een koekenpan de salieblaadjes kort in de rest van de olijfolie zonder dat ze verkleuren. Laat ze uitlekken op keukenpapier en bestrooi ze met zout.
  6. Zet de warmtebron uit onder de risotto en roer de boter er goed door. Serveer de risotto direct met de salie erop en zet de pepermolen en Parmezaanse kaas op tafel.

Variatie

Vervang het bier door witte wijn. Vervang de salie door tijm.

Voedingswaarde p.p.
Energie 490 kcal
Koolhydraten 66 g
Eiwit 11 g
Vet
Waarvan verzadigd
19 g
6 g
Hoofdingrediënten
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.