Overige video's

Risotto met citroenmascarpone, tuinbonen en zalm

Probeer tuinbonen ook eens in een risotto. Dit romige recept met mascarpone en gerookte zalm is perfect voor de eerste dagen van de lente.
Voedingswaarde p.p.
Energie 570 kcal
Koolhydraten 67 g
Eiwit 22 g
Vet
Waarvan verzadigd
21 g
8 g
Vezels 4 g
Zout 3,5 g
Print

Bereiden

  1. Verhit de olijfolie in een pan met dikke bodem en fruit de sjalot glazig. Schep de risottorijst erbij en roer om tot alle rijstkorrels bedekt zijn met een glanzend laagje.
  2. Schenk de wijn bij de rijst en roer de rijst regelmatig om tot al het vocht is opgenomen. Schep dan soeplepel voor soeplepel de bouillon in de pan. Voeg pas een nieuwe schep bouillon toe als de vorige is opgenomen. Kook de rijst zo al roerend in circa 20 minuten beetgaar.
  3. Roer de tuinbonen, doperwten, citroenrasp, -sap en de mascarpone door de risotto en laat 5 minuten pruttelen. Breng op smaak met zout en peper. Verdeel de zalm erover en laat de risotto voor het serveren circa 5 minuten staan.
Voedingswaarde p.p.
Energie 570 kcal
Koolhydraten 67 g
Eiwit 22 g
Vet
Waarvan verzadigd
21 g
8 g
Vezels 4 g
Zout 3,5 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.