Overige video's

Risotto met aubergine en mozzarella

Wil je risotto maken vanavond? Kies dan eens voor deze variant met aubergine en mozzarella. Lekker vegetarisch en het gerecht staat lekker snel op tafel.
Voedingswaarde p.p.
Energie 485 kcal
Koolhydraten 67 g
Eiwit 18 g
Vet
Waarvan verzadigd
15 g
7 g
Vezels 4 g
Zout 2,6 g
Print

Bereiden

  1. Leg de plakken aubergine in een zeef en bestrooi met zout. Laat 10-15 minuten staan. Breng de bouillon aan de kook.
  2. Spoel de aubergineplakjes af, dep droog met keukenpapier en snijd de plakjes in blokjes of repen. Verhit de olijfolie en fruit hierin de knoflook 1-2 minuten. Voeg de aubergine, tomaat en oregano toe en bak 2-3 minuten mee.
  3. Roer de rijst erdoor en bak 1-2 minuten, tot de korrels glanzen. Schep een soeplepel bouillon erbij en roer tot de bouillon door de rijst is opgenomen. Ga zo door tot de rijst in circa 20 minuten beetgaar is.
  4. Schep de laatste 5 minuten zout, peper en de mozzarella erdoor. Serveer de risotto op 4 warme borden en bestrooi met de peterselie.

Bereidingstip

Vervang 100 ml van de groentebouillon in dit recept door witte wijn.

Voedingswaarde p.p.
Energie 485 kcal
Koolhydraten 67 g
Eiwit 18 g
Vet
Waarvan verzadigd
15 g
7 g
Vezels 4 g
Zout 2,6 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.