Overige video's

Risi e bisi met ontbijtspek

4 gemiddeld hoofdgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 625 kcal
Koolhydraten 81 g
Eiwit 16 g
Vet
Waarvan verzadigd
25 g
11 g

Bereiden

  1. Verhit de olijfolie in een koekenpan met dikke bodem en fruit hierin de sjalotten en knoflook circa 2 minuten.
  2. Snijd het spek in reepjes. Voeg de helft van de spekreepjes toe aan de sjalot en knoflook en bak deze knapperig. Voeg de risottorijst toe en bak deze in 2 minuten glazig.
  3. Schenk een flinke soeplepel bouillon in de pan. Roer de rijst door tot de bouillon is ingekookt. Voeg vervolgens de doperwten, citroenrasp en -sap toe aan de rijst. Blijf lepel voor lepel bouillon toevoegen.
  4. Bak intussen de rest van het spek knapperig in een andere koekenpan.
  5. Neem de pan van de warmtebron zodra de rijst gaar is en roer de Parmezaanse kaas, peterselie en boter erdoor. Serveer met de gebakken spekreepjes.
Voedingswaarde p.p.
Energie 625 kcal
Koolhydraten 81 g
Eiwit 16 g
Vet
Waarvan verzadigd
25 g
11 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.