Overige video's

Rijstschotel met kip en vis

4 gemiddeld hoofdgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 695 kcal
Koolhydraten 64 g
Eiwit 40 g
Vet
Waarvan verzadigd
30 g
5 g

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 200°C. Leg de rode paprika in de oven totdat er donkere plekken ontstaan. Laat de paprika afkoelen in een zak.
  2. Verwijder het vel en pureer de paprika met de knoflook, de ui, 4 eetlepels olijfolie, zout en peper.
  3. Marineer hierin de kipfilet minimaal 1 uur (of 1 dag van tevoren).
  4. Snijd de gele en groene paprika, zonder zaadjes, in brede repen. Kook de rijst.
  5. Haal de kip uit de marinade en snijd eventueel in brede repen. Bak de kip 12 minuten in 2 eetlepels olijfolie.
  6. Voeg de overgebleven marinade toe. Bak de paprika's in de rest van de olijfolie.
  7. Serveer de rijst met daarop de kip, sardines en paprika. Strooi er peterselie over en garneer met citroen.

Variatie

Vervang kip door varkensfilet. Neem in plaats van sardines gestoomde makreel.

Voedingswaarde p.p.
Energie 695 kcal
Koolhydraten 64 g
Eiwit 40 g
Vet
Waarvan verzadigd
30 g
5 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.