Overige video's

Rijstschotel met kabeljauw en asperges
Rijstschotel met kabeljauw en asperges
(30)

Rijstschotel met kabeljauw en asperges

Zin in een gerecht met vis? Maak vanavond eens een rijstschotel met kabeljauw en asperges. Ideaal zo’n schotel uit de oven, want terwijl het in de oven staat, kun je alles alvast opruimen.
Categorie hoofdgerecht
Personen 4 personen
Chef eenvoudig
Klok
Soortgelijke recepten
Voedingswaarde p.p.
Energie 495 kcal
Koolhydraten 61 g
Eiwit 33 g
Vet
Waarvan verzadigd
12 g
7 g
Vezels 5 g
Zout 1,7 g

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 200ºC. Verdeel de ui en knoflook over de ovenschaal en bak 5 minuten in de oven. Schep tussendoor om en bak tot de uien kleur krijgen. Blancheer de asperges circa 4 minuten in kokend water.
  2. Voeg de boter, rijst en bouillon toe aan de ovenschaal en dek af met aluminiumfolie. Bak 10 minuten in de oven. Schep door en bak circa 5 minuten verder, tot de rijst bijna gaar is. Voeg de asperges en doperwten toe en schep een paar keer om.
  3. Leg de kabeljauw erop, dek weer af en bak 5 minuten. Check of de vis bijna gaar is en bak onafgedekt nog 3-5 minuten verder. Bestrooi met de bieslook.
Voedingswaarde p.p.
Energie 495 kcal
Koolhydraten 61 g
Eiwit 33 g
Vet
Waarvan verzadigd
12 g
7 g
Vezels 5 g
Zout 1,7 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

HteM 21-05-2022
Asperges worden totaal niet gaar in oven, recept is niet goed
Redactie Boodschappen 29-04-2022
We hebben het recept wat aangepast, hopelijk slaagt het nu wel.
Doede Rijpkema 28-04-2022
Misschien is het beter de asperges eerst te koken. Waren nog keihard.
HteM
21-05-2022
Asperges worden totaal niet gaar in oven, recept is niet goed
Lees meer
Redactie Boodschappen
29-04-2022
We hebben het recept wat aangepast, hopelijk slaagt het nu wel.
Lees meer
Doede Rijpkema
28-04-2022
Misschien is het beter de asperges eerst te koken. Waren nog keihard.
Lees meer