Rijstschotel met gemengde groenten
- 2 eetlepels olijfolie
- 2 uien (in halve ringen)
- 4 wortels (in plakjes)
- 250 gram rijst
- 500 gram broccoli (in roosjes)
- 1 courgette (geraspt)
- 3 paprika's (in blokjes)
- 250 gram diepvriesdoperwten
- 300 gram vegetarische balletjes
- 3 teentjes knoflook (geperst)
- 1 bosje peterselie (fijngehakt)
- 200 milliliter groentebouillon
- 200 milliliter room
- 200 gram jonge kaas (geraspt) en
- jonge kaas (om te bestrooien)
Heb jij dit recept gemaakt?
We zijn benieuwd wat je ervan vindt!

Voor doordeweeks
Doordeweekse recepten
Koken met gemak
Bereiden
- Verwarm de oven voor op 170ºC. Verhit de olie en roerbak de ui en wortel circa 5 minuten op een hoge stand. Voeg de rijst toe en bak 1 minuut mee.
- Meng met alle overige ingrediënten en schep in de ovenschaal. Bedek met aluminiumfolie en bak circa 45 minuten in de oven, tot de rijst gaar is.
- Verhoog de oventemperatuur naar 200ºC. Verwijder het folie en bestrooi de schotel met de extra kaas. Gratineer in de oven in circa 5 minuten goudbruin.
Bereidingstip
Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.
Voedingswaarde p.p. | |
---|---|
Energie | 860 kcal |
Koolhydraten | 83 g |
Eiwit | 43 g |
Vet Waarvan verzadigd |
36 g 18 g |
Vezels | 17 g |
Zout | 2,5 g |
Hoofdingrediënten
Dit recept komt uit
Boodschappen Magazine nr. 3 van 2022
Reviews
Redactie Boodschappen
14-03-2022
Alles gaat met de overige ingrediënten erbij in de schaal, dus ook de bouillon, room en het eerste deel van de kaas. Er blijft alleen nog wat kaas over om de schotel op het laatst mee te bestrooien.
Joyce
12-03-2022
Wat doe ik met de bouillon en de room?
En het eerste deel van de kaas?
Volgens mij is het recept niet compleet.
En het eerste deel van de kaas?
Volgens mij is het recept niet compleet.
Redactie Boodschappen
14-03-2022
Alles gaat met de overige ingrediënten erbij in de schaal, dus ook de bouillon, room en het eerste deel van de kaas. Er blijft alleen nog wat kaas over om de schotel op het laatst mee te bestrooien.
Lees meer
Joyce
12-03-2022
Wat doe ik met de bouillon en de room?
En het eerste deel van de kaas?
Volgens mij is het recept niet compleet.
En het eerste deel van de kaas?
Volgens mij is het recept niet compleet.
Lees meer
Soortgelijke recepten

Rijstschotel met gemengde groenten
We kunnen niet meer zonder de ovenschotel. Extra lekker om de kaas te laten smelten en ondertussen ruim je de hele keuken op. Handig! Deze vegetarische ovenschotel met rijst en groenten is ideaal om doordeweeks te maken.
Waardering:
Waardeer:

Voor doordeweeks
Doordeweekse recepten
Koken met gemak
- 2 eetlepels olijfolie
- 2 uien (in halve ringen)
- 4 wortels (in plakjes)
- 250 gram rijst
- 500 gram broccoli (in roosjes)
- 1 courgette (geraspt)
- 3 paprika's (in blokjes)
- 250 gram diepvriesdoperwten
- 300 gram vegetarische balletjes
- 3 teentjes knoflook (geperst)
- 1 bosje peterselie (fijngehakt)
- 200 milliliter groentebouillon
- 200 milliliter room
- 200 gram jonge kaas (geraspt) en
- jonge kaas (om te bestrooien)
Bereiden
- Verwarm de oven voor op 170ºC. Verhit de olie en roerbak de ui en wortel circa 5 minuten op een hoge stand. Voeg de rijst toe en bak 1 minuut mee.
- Meng met alle overige ingrediënten en schep in de ovenschaal. Bedek met aluminiumfolie en bak circa 45 minuten in de oven, tot de rijst gaar is.
- Verhoog de oventemperatuur naar 200ºC. Verwijder het folie en bestrooi de schotel met de extra kaas. Gratineer in de oven in circa 5 minuten goudbruin.
Bereidingstip
Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.
Reviews
Redactie Boodschappen
14-03-2022
Alles gaat met de overige ingrediënten erbij in de schaal, dus ook de bouillon, room en het eerste deel van de kaas. Er blijft alleen nog wat kaas over om de schotel op het laatst mee te bestrooien.
Joyce
12-03-2022
Wat doe ik met de bouillon en de room?
En het eerste deel van de kaas?
Volgens mij is het recept niet compleet.
En het eerste deel van de kaas?
Volgens mij is het recept niet compleet.
Redactie Boodschappen
14-03-2022
Alles gaat met de overige ingrediënten erbij in de schaal, dus ook de bouillon, room en het eerste deel van de kaas. Er blijft alleen nog wat kaas over om de schotel op het laatst mee te bestrooien.
Lees meer
Joyce
12-03-2022
Wat doe ik met de bouillon en de room?
En het eerste deel van de kaas?
Volgens mij is het recept niet compleet.
En het eerste deel van de kaas?
Volgens mij is het recept niet compleet.
Lees meer
Voedingswaarde p.p. | |
---|---|
Energie | 860 kcal |
Koolhydraten | 83 g |
Eiwit | 43 g |
Vet Waarvan verzadigd |
36 g 18 g |
Vezels | 17 g |
Zout | 2,5 g |
Hoofdingrediënten
Dit recept komt uit
Boodschappen Magazine nr. 3 van 2022