Overige video's

Rijstsalade met mango en makreel

4 eenvoudig hoofdgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 925 kcal
Koolhydraten 73 g
Eiwit 36 g
Vet
Waarvan verzadigd
52 g
11 g

Bereiden

  1. Voeg het paprikapoeder toe aan het kookwater van de rijst en kook de rijst gaar. Laat afkoelen.
  2. Kook de broccoliroosjes in circa 3 minuten beetgaar.
  3. Giet af, spoel er koud water over en laat afkoelen.
  4. Schep de helft van de koriander, de mangoblokjes, rode peper, broccoliroosjes, citroenrasp, -sap en olie luchtig door de rijst.
  5. Leg de makreelfilet op de rijstsalade en bestrooi met de rest van de koriander.

Bereidingstip

Serveer met een kruidendip: meng 200 ml zure room of yoghurt met 2 fijngehakte teentjes knoflook, 1 theelepel komijnpoeder (djinten), een mespuntje cayennepeper en 2 eetlepels gehakte peterselie.

Voedingswaarde p.p.
Energie 925 kcal
Koolhydraten 73 g
Eiwit 36 g
Vet
Waarvan verzadigd
52 g
11 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Julia Reijnders 17-08-2016
Super recept! Gezond, lekker licht en fris. En ook nog eens makkelijk te maken :)