Overige video's

Rijstsalade met gebakken tofu en pindadressing
Rijstsalade met gebakken tofu en pindadressing
(1)

Rijstsalade met gebakken tofu en pindadressing

Je kunt prima eten met minder of zonder vlees, als je maar genoeg andere producten neemt waar voldoende eiwit, ijzer, vitamine B1 en vitamine B12 in zit. Zoals tofu!
Categorie hoofdgerecht
Personen 4 personen
Chef gemiddeld
Klok
Soortgelijke recepten
Voedingswaarde p.p.
Energie 475 kcal
Koolhydraten 52 g
Eiwit 16 g
Vet
Waarvan verzadigd
21 g
6 g
Vezels 5 g
Zout 0,7 g

Bereiden

  1. Kook de rijst en laat iets afkoelen. Verhit intussen de pindakaas met de knoflook, de helft van de sambal, ketjap, sjalot, de helft van het citroengras, azijn en kokosmelk. Voeg eventueel een scheutje water toe om de saus te verdunnen. Laat afkoelen.
  2. Verhit de olie in een koekenpan en bak hierin tofu aan beide kanten in circa 7 minuten goudbruin. Voeg de rest van de sambal en citroengras toe en bak nog circa 2 minuten verder. Kook de sperziebonen beetgaar.
  3. Blancheer de taugé 20 seconden in het kookwater van de sperziebonen. Giet af en meng met de rijst, spitskool en komkommer. Verdeel de tofu erover. Giet de dressing erover en bestrooi met de gebakken uitjes en bosui.
Voedingswaarde p.p.
Energie 475 kcal
Koolhydraten 52 g
Eiwit 16 g
Vet
Waarvan verzadigd
21 g
6 g
Vezels 5 g
Zout 0,7 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.