Overige video's

Rijstsalade met bietjes, sinaasappel en hazelnoot

Voedingswaarde p.p.
Energie 655 kcal
Koolhydraten 68 g
Eiwit 16 g
Vet
Waarvan verzadigd
33 g
7 g
Vezels 10 g
Zout 0,8 g
Print

Bereiden

  1. Kook de rijst en laat deze afkoelen. Kook de peultjes 2-3 minuten, giet ze af, spoel er koud water over en laat uitlekken. Pers 1 sinaasappel uit.
  2. Schil de overige sinaasappels dik en verdeel ze in partjes. Halveer deze partjes. Rooster de hazelnoten in een droge, hete koekenpan.
  3. Schep er een halve eetlepel honing en de chilipoeder door. Schep de helft van de bietjes met de peultjes, de sinaasappelpartjes en de helft van de hazelnoten door de rijst.
  4. Meng de rest van de honing, het sinaasappelsap, de olijfolie, zout en peper tot een dressing. Schep deze dressing door de salade.
  5. Verdeel de rest van de bietenblokjes erover. Bestrooi met de rest van de hazelnoten en de feta.
Voedingswaarde p.p.
Energie 655 kcal
Koolhydraten 68 g
Eiwit 16 g
Vet
Waarvan verzadigd
33 g
7 g
Vezels 10 g
Zout 0,8 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.