Overige video's

Rijstpudding met kardemom
Rijstpudding met kardemom
(0)

Rijstpudding met kardemom - Kheer

Kardemom zijn groene peulen met zwarte zaadjes die heel veel aroma afgeven. Laat trekken in melk voor een drankje of toetje, of voeg eens een gekneusd peultje toe aan je stoofgerecht!
Categorie desserts
Personen 4 personen
Chef gemiddeld
Klok
Soortgelijke recepten
Voedingswaarde p.p.
Energie 325 kcal
Koolhydraten 38 g
Eiwit 8 g
Vet
Waarvan verzadigd
15 g
6 g
Vezels 2 g
Zout 0,1 g

Bereiden

  1. Spoel de rijst af in een vergiet en laat goed uitlekken. Verhit 1 eetlepel boter in een pan met dikke bodem en bak de rijst al roerend ½ minuut. Voeg de melk, suiker, kardemom, saffraan en een snuf zout toe en breng al roerend aan de kook. Zet de warmtebron lager en laat de rijst afgedekt circa 20 minuten garen op een lage stand.
  2. Breng de rijstpudding verder op smaak en voeg eventueel meer melk toe als de rijst te droog is. Neem de pan van de warmtebron en roer een deel van de pistache, de kokosmelk en de rest van de boter door de pap. Serveer in kommetjes en bestrooi met de rest van de pistachenoten.

Voedingswaarde p.p.
Energie 325 kcal
Koolhydraten 38 g
Eiwit 8 g
Vet
Waarvan verzadigd
15 g
6 g
Vezels 2 g
Zout 0,1 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.