Overige video's

Rijstevlaai met perzik en chocolade

6 moeilijk nagerecht, gebak
Waardering:
Waardeer:
Print

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 200°C. Giet de perziken af en vang het sap op. Snijd de perzik in stukjes.
  2. Breng slagroom, 250 ml sap en de rijst al roerend aan de kook. Kook de rijst zachtjes gaar.
  3. Roer de custardpoeder, de helft van de suiker, de citroenrasp en de perzikstukjes erdoor.
  4. Splits de eieren. Klop de dooiers lichtschuimig en roer ze door de rijst.
  5. Klop de eiwitten stijf met de rest van de suiker en spatel dit door het rijstmengsel.
  6. Bekleed de vlaaivorm met het croissantdeeg. Prik de deegbodem hier en daar in met een vork.
  7. Verdeel het rijstmengsel erover en strijk dit vlak. Bak de vlaai in 30-35 minuten in de oven gaar. Bestrooi het gebak voor het serveren met de chocolade.

Variatie

Vervang croissantdeeg door een kant-en-klare vlaaibodem. Bestrooi de vlaai eens met geroosterde geschaafde amandelen.

Wijnadvies

Portly Sweet White zal het heerlijk doen vanwege de perzik. Maar ook de YellowTail Moscato en Château David Bordeaux Moelleux zijn een prima keuze.

Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.