Overige video's

Rijstbowl met warmgerookte zalm
Rijstbowl met warmgerookte zalm
(13)

Rijstbowl met warmgerookte zalm

Proef de lente in een kom! Een rijstbowl is een perfecte maaltijd voor doordeweeks. De leftovers eet je de volgende dag tijdens de lunch. Handig!
Categorie hoofdgerecht
Personen 4 personen
Chef gemiddeld
Klok
Soortgelijke recepten
Voedingswaarde p.p.
Energie 605 kcal
Koolhydraten 72 g
Eiwit 39 g
Vet
Waarvan verzadigd
17 g
4 g
Vezels 6 g
Zout 4,4 g

Bereiden

  1. Kook de rijst en laat uitstomen. Blancheer de sugarsnaps 1 minuut. Spoel ze onder koud water en laat uitlekken. Snijd de uiteinden van de asperges en halveer de asperges in de lengte.
  2. Verhit de grillpan en rooster de asperges in een paar minuten beetgaar. Kook de eieren in 3-4 minuten halfzacht. Laat schrikken onder koud water en pel ze.
  3. Neem de zalm uit de koelkast en laat op temperatuur komen. Schud de rijst in een grote schaal om met de mais, garnalen, olie en citroenrasp. Verdeel over 4 kommen.
  4. Verdeel de asperges en sugarsnaps over de rijst. Snijd de eieren door en leg op elke kom 2 halve eieren. Verdeel de zalm in stukken over de bowl en serveer direct.

Wijnadvies

Schenk bij dit recept NJOY Pinot Grigio. De krachtige smaken van de vis kan deze vrolijke wijn prima aan.

Voedingswaarde p.p.
Energie 605 kcal
Koolhydraten 72 g
Eiwit 39 g
Vet
Waarvan verzadigd
17 g
4 g
Vezels 6 g
Zout 4,4 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.