Overige video's

Rijst met kerrieballetjes en komkommersalade

Voedingswaarde p.p.
Energie 765 kcal
Koolhydraten 70 g
Eiwit 31 g
Vet
Waarvan verzadigd
39 g
18 g
Vezels 3 g
Zout 0,4 g
Print

Bereiden

  1. Breng het gehakt op smaak met de oregano, zout en peper. Rol er balletjes van ter grootte van een walnoot.
  2. Verhit de olie in een koekenpan en fruit hierin de ui circa 2 minuten. Voeg de gehaktballetjes toe en bak deze in circa 4 minuten rondom goudbruin.
  3. Kook intussen de rijst. Voeg de kookroom en kerriepoeder toe aan de gehaktballetjes en laat nog 5 minuten pruttelen, tot de saus wat is ingedikt en de gehaktballetjes gaar zijn. Breng op smaak met zout en peper.
  4. Halveer intussen de komkommers. Verwijder de zaadlijsten en snijd de komkommers in plakjes.
  5. Meng in een kom de azijn met de suiker en een flinke snuf zout. Schep de komkommer erdoor.
  6. Serveer de rijst met de kerrieballetjes en de komkommersalade. Bestrooi met de koriander.
Voedingswaarde p.p.
Energie 765 kcal
Koolhydraten 70 g
Eiwit 31 g
Vet
Waarvan verzadigd
39 g
18 g
Vezels 3 g
Zout 0,4 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.