Overige video's

Ricottayoghurt met sinaasappel en pistachekaramel
Ricottayoghurt met sinaasappel en pistachekaramel
(0)

Ricottayoghurt met sinaasappel en pistachekaramel

Zin in een lekker nagerecht met yoghurt en fruit? Probeer deze ricottayoghurt met sinaasappel eens! Dit toetje maak je makkelijk van tevoren, zodat je het na het avondeten alleen nog maar hoeft te serveren!
Categorie desserts
Personen 4 personen
Chef gemiddeld
Klok
Soortgelijke recepten
Voedingswaarde p.p.
Energie 375 kcal
Koolhydraten 43 g
Eiwit 9 g
Vet
Waarvan verzadigd
17 g
8 g
Vezels 3 g
Zout 0,3 g

Bereiden

  1. Snijd met een scherp mesje de schil rondom van de sinaasappels af tot het vruchtvlees zichtbaar is. Snijd de partjes tussen de vliesjes uit en vang het sap op in een kom.
  2. Klop het sinaasappelsap romig met de sinaasappelmarmelade, ricotta en yoghurt en zet afgedekt in de koelkast.
  3. Verwarm intussen de suiker in een steelpan op middelhoge stand tot de suiker gesmolten is en lichtbruin wordt. Roer niet in de suikersiroop, maar schud een beetje met de pan. Neem de pan van de warmtebron zodra de siroop lichtbruin is en roer de pistachenoten voorzichtig erdoor. Giet met behulp van een spatel op een stuk bakpapier en laat afkoelen.
  4. Breek de pistachekaramel in stukken en hak tot grove kruimels. Verdeel de helft van het ricottamengsel over 4 schaaltjes en verdeel de helft van de sinaasappelpartjes erover. Bestrooi met wat pistachekaramel en vervolg met nog een laag ricotta en partjes sinaasappel. Garneer met de rest van de pistachekaramel.

Voedingswaarde p.p.
Energie 375 kcal
Koolhydraten 43 g
Eiwit 9 g
Vet
Waarvan verzadigd
17 g
8 g
Vezels 3 g
Zout 0,3 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.