Overige video's

Ricottapannenkoekjes met kersen

12 eenvoudig desserts
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 140 kcal
Koolhydraten 10 g
Eiwit 4 g
Vet
Waarvan verzadigd
9 g
3 g
Vezels 0 g
Zout 0,1 g
Hoofdingrediënten Ricotta (118)

Bereiden

  1. Meng de ricotta met de melk, eidooiers en citroenrasp tot een glad mengsel. Klop de eiwitten stijf in een vetvrije kom.
  2. Meng de bloem, het bakpoeder en een snuf zout door het ricottamengsel. Spatel het eiwit luchtig erdoor.
  3. Verhit een beetje olie in een gourmetpannetje en schep een lepel beslag erin. Keer de pannenkoekjes om als er bubbels aan de rand verschijnen.
  4. Verwarm de kersen in een ander pannetje of serveer ze eventueel koud. Schep de pannenkoekjes op borden, schep wat kersen erop en bestrooi met poedersuiker.

Bereidingstip

Dit toetje is ook heel lekker met karamelsaus en plakjes banaan.

Voedingswaarde p.p.
Energie 140 kcal
Koolhydraten 10 g
Eiwit 4 g
Vet
Waarvan verzadigd
9 g
3 g
Vezels 0 g
Zout 0,1 g
Hoofdingrediënten Ricotta (118)
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.