Overige video's

Ricotta-mousse met gepocheerde peer en walnoten

4 gemiddeld desserts
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 425 kcal
Koolhydraten 30 g
Eiwit 6 g
Vet
Waarvan verzadigd
31 g
15 g

Bereiden

  1. Klop de slagroom met de vanille- en poedersuiker stijf. Schep vervolgens de ricotta erbij en klop zachtjes tot een luchtige mousse. Zet de mousse in de koelkast.
  2. Verwarm de wijn en kristalsuiker in een steelpan en pocheer hierin de perenblokjes circa 10 minuten totdat ze helemaal zacht zijn.
  3. Schep de peren uit de pan, laat afkoelen en kook het kookvocht in tot een siroop.
  4. Verdeel de peren over 4 glaasjes, druppel er wat siroop over en schep er wat ricottamousse bij.
  5. Bestrooi met de gehakte walnoten en laat nog 1 uur koelen in de koelkast.
  6. Besprenkel vlak voor het serveren met wat honing.
Voedingswaarde p.p.
Energie 425 kcal
Koolhydraten 30 g
Eiwit 6 g
Vet
Waarvan verzadigd
31 g
15 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.