Overige video's

Ricotta-ijs met bessen, witte chocolade en pistache

4 gemiddeld desserts
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 245 kcal
Koolhydraten 23 g
Eiwit 5 g
Vet
Waarvan verzadigd
14 g
6 g
Vezels 1 g
Zout 0,1 g
Hoofdingrediënten Ricotta (118) Witte chocolade (99)

Voorbereiden

Zet de bessen circa 30 minuten in de diepvries zodat ze iets steviger worden. Klop intussen met een mixer de eidooiers met de suiker en citroenrasp in circa 3 minuten tot een romig, lichtgeel mengsel. Klop de ricotta erdoor tot alles goed is gemengd. Spatel de chocolade en bessen gelijkmatig erdoor en schep in een afsluitbare diepvriesbak. Laat het ijs in de diepvries in circa 3 uur stevig worden.

Bereiden

  1. Schep een lepel pistachepoeder in een schaaltje of coupe en schep daar bolletjes van het ijs op. Garneer met bessen, pistachenoten en eventueel eetbare bloemen.

Wijnadvies

Moscato d'Asti en zomer­ fruit combineert perfect, helemaal met witte chocolade erbij.

Voedingswaarde p.p.
Energie 245 kcal
Koolhydraten 23 g
Eiwit 5 g
Vet
Waarvan verzadigd
14 g
6 g
Vezels 1 g
Zout 0,1 g
Hoofdingrediënten Ricotta (118) Witte chocolade (99)
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.