Overige video's

Ricotta-bijtjes
Ricotta-bijtjes
(3)

Ricotta-bijtjes

Een leuke en originele snack tijdens de borrel: deze ricotta-bijtjes smaken lekker én zien er leuk uit. Een snel en makkelijk recept en een lekker hapje tijdens de paasbrunch.
Categorie hapje, voorgerecht
Personen 4 personen
Chef gemiddeld
Klok
Soortgelijke recepten

Bereiden

  1. Rooster de walnoten en amandelen licht in een droge, hete koekenpan en houd apart. Halveer de eieren en wip de dooier eruit. Bewaar het eiwit. Prak de eidooiers fijn met een vork en roer glad met de mosterd, 80 gram ricotta en de bieslook. Breng op smaak met zout en peper en zet afgedekt in de koelkast.
  2. Stoom de pompoen en pureer met de staafmixer. Meng met 80 gram ricotta, de kerrie en koriander. Breng op smaak met zout en peper en zet afgedekt in de koelkast.
  3. Pureer de walnoten en amandelen met een staafmixer met de overige ricotta. Meng met de geitenkaas en breng op smaak met zout en peper. Zet afgedekt in de koelkast.
  4. Besmeer de plakjes stokbrood met boter en rooster of bak goudbruin. Leg de broodjes op een schaal en beleg met de gekleurde ricottavullingen. Bestrooi de witte vulling met maanzaad.
  5. Garneer met partjes eiwit als vleugels en maak voelsprieten van bieslook. Bedruppel naar smaak met honing.
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.