Overige video's

Ricotta-beignets - Castagnole di ricotta

16 gemiddeld snack, desserts
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 75 kcal
Koolhydraten 6 g
Eiwit 2 g
Vet
Waarvan verzadigd
5 g
2 g

Bereiden

  1. Meng in een kom de bloem met het bakpoeder. Voeg 1 eetlepel suiker, de vanillesuiker, ricotta, sinaasappelrasp en het ei toe en mix tot een egaal mengsel.
  2. Verhit een laag zonnebloemolie in een diepe koekenpan tot 170ºC.
  3. Schep met 2 eetlepels een bolletje beslag uit de kom, laat zakken in de olie en bak circa 2-3 minuten. Bak zo ook de rest van de beignets.
  4. Laat de balletjes even afkoelen op keukenpapier en rol door wat suiker.
  5. Serveer eventueel met gesmolten chocolade of jam erbij.

Bereidingstip

Italianen eten deze beignets traditioneel tijdens Carnaval.

Voedingswaarde p.p.
Energie 75 kcal
Koolhydraten 6 g
Eiwit 2 g
Vet
Waarvan verzadigd
5 g
2 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.