Overige video's

Ricciarelli
Ricciarelli
(26)

Ricciarelli

Dit Italiaanse koekje met eiwit, poedersuiker en amandel is gewoon heel erg lekker. Probeer het zelf!
Categorie tussendoortje
Personen 26 stuks
Chef gemiddeld
Klok
Soortgelijke recepten
Voedingswaarde p.p.
Energie 90 kcal
Koolhydraten 12 g
Eiwit 2 g
Vet
Waarvan verzadigd
4 g
0 g
Vezels 0 g
Zout 0,1 g
Hoofdingrediënten

Voorbereiden

Klop de eiwitten schuimig. Voeg het citroensap, 200 gram poedersuiker, het amandelmeel, aroma en de sinaasappelrasp toe en roer tot een samenhangend deeg. Bedek met folie en laat minimaal 6 uur rusten in de koelkast (bij voorkeur 1 nacht voor nog meer smaak).

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 165ºC. Rol het deeg op een met 50 gram poedersuiker bestoven werkblad uit tot een rol en snijd in 26 gelijke delen. Bedek elk stukje volledig met poedersuiker en vorm er in de hand een dik blaadje van. Leg op de bakplaat.
  2. Bestrijk elk koekje met een natte vinger. Bestuif de koekjes met de rest van de poedersuiker en bak 15-20 minuten in de oven. Laat helemaal afkoelen.

Bereidingstip

Maak zelf amandelmeel voor dit recept door blanke amandelen fijn te malen in een keukenmachine.

Heb jij dit recept gemaakt?

We zijn benieuwd wat je ervan vindt!

Voedingswaarde p.p.
Energie 90 kcal
Koolhydraten 12 g
Eiwit 2 g
Vet
Waarvan verzadigd
4 g
0 g
Vezels 0 g
Zout 0,1 g
Hoofdingrediënten
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.