Overige video's

Riblapjes met mosterd en honing

Voedingswaarde p.p.
Energie 625 kcal
Koolhydraten 33 g
Eiwit 48 g
Vet
Waarvan verzadigd
32 g
12 g
Hoofdingrediënten
Print

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 160°C. Verhit de olie en bak hierin de spekblokjes licht krokant. Schep ze uit de pan.
  2. Roer de uien door het bakvet en bak ze 10 minuten op een lage stand. Doe de uien in een zeef, druk er met een lepel op en vang het bakvet op. Schep de uien, gemengd met de honing in de ovenschaal of braadpan.
  3. Meng de bloem met 1 theelepel zout en een mespunt versgemalen peper en wentel de riblappen erdoor. Verhit het opgevangen bakvet van de uien en bak hierin het vlees goudbruin. Leg het vlees op de uien in de ovenschaal.
  4. Voeg de azijn, de mosterd en het bier bij het bakvet, verwarm dit en voeg het met de spekjes, tijm en 1 eetlepel bladselderij bij het vlees.
  5. Dek de schaal af met een dubbelgevouwen vel aluminiumfolie of met een deksel. Stoof het gerecht 2,5 uur in het midden van de oven tot het vlees zacht en gaar is. Bestrooi voor het serveren met de rest van de bladselderij.

Wijnadvies

Een aanrader met Cabernet en/of Merlot uit een Nieuwe Wereld wijnland. Deze hebben vaak een ‘zoetje' dat mooi bij de honing aansluit. Denk aan Danie de Wet Cabernet/Merlot, of aan Indomita Cabernet Sauvignon.

Voedingswaarde p.p.
Energie 625 kcal
Koolhydraten 33 g
Eiwit 48 g
Vet
Waarvan verzadigd
32 g
12 g
Hoofdingrediënten
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.