Overige video's

Ribkarbonade met sjalot en sinaasappel

4 eenvoudig hoofdgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 390 kcal
Koolhydraten 10 g
Eiwit 30 g
Vet
Waarvan verzadigd
25 g
11 g

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 120°C. Boen 1 sinaasappel schoon. Rasp de schil.
  2. Schil alle sinaasappels dik en snijd de partjes uit de vliezen.
  3. Verhit de olie en de boter in een ovenvaste braadpan. Bestrooi het vlees met zout en peper en bak het rondom even aan.
  4. Fruit de sjalotten even mee. Voeg de sinaasappelrasp, de kaneelstokjes, de cayennepeper en de bouillon toe.
  5. Breng aan de kook en zet de pan afgedekt 45 minuten in het midden van de oven.
  6. Schep de laatste 10 minuten de sinaasappelpartjes erdoor. Lekker met rodekool of spruitjes en gekookte aardappelen.

Variatie

Neem in plaats van karbonades dikke plakken varkensfilet. In plaats van sinaasappel zijn gedroogde abrikozen, geweekt in thee, ook lekker.

Voedingswaarde p.p.
Energie 390 kcal
Koolhydraten 10 g
Eiwit 30 g
Vet
Waarvan verzadigd
25 g
11 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.