Overige video's

Ribkarbonade met munt en pistache

4 gemiddeld hoofdgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 575 kcal
Koolhydraten 5 g
Eiwit 38 g
Vet
Waarvan verzadigd
44 g
16 g
Hoofdingrediënten Ribkarbonade (25) Honing (631)

Bereiden

  1. Dep het vlees droog en bestrooi met zout en peper.
  2. Meng de kappertjes met 2 eetlepels munt, de knoflook, pistachenoten, citroenrasp en olie.
  3. Bestrijk de ribkarbonades met dit mengsel en laat circa 15 minuten marineren.
  4. Maak intussen de muntsaus.
  5. Verhit een klein klontje boter en fruit hierin de sjalotjes.
  6. Roer de witte wijn, honing en de helft van de overgebleven munt erdoor. Laat iets inkoken.
  7. Verhit intussen een grill- of koekenpan en rooster de karbonades 3-4 minuten per kant.
  8. Neem de saus van de warmtebron en klop er blokjes boter door zodat de saus iets bindt.
  9. Serveer de muntsaus bij de karbonades.
  10. Lekker met krieltjes in de schil en doperwten bestrooid met de rest van de munt.

Bereidingstip

Vervang de pistachenoten door ongezouten cashew- of pecannoten.

Voedingswaarde p.p.
Energie 575 kcal
Koolhydraten 5 g
Eiwit 38 g
Vet
Waarvan verzadigd
44 g
16 g
Hoofdingrediënten Ribkarbonade (25) Honing (631)
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.