Overige video's

Ribkarbonade met geroosterde pompoen
Ribkarbonade met geroosterde pompoen
(0)

Ribkarbonade met geroosterde pompoen

Categorie hoofdgerecht
Personen 4 personen
Chef gemiddeld
Klok
Soortgelijke recepten
Voedingswaarde p.p.
Energie 375 kcal
Koolhydraten 4 g
Eiwit 30 g
Vet
Waarvan verzadigd
25 g
8 g

Bereiden

  1. Leg de karbonades in een schaal. Meng 2 eetlepels olie met de sinaasappelrasp, rozemarijn, knoflook en wijn en giet dit over de karbonades. Schep even om en laat circa 1 uur marineren.
  2. Verwarm de oven voor op 220°C. Leg de plakken pompoen op de bakplaat en bestrijk ze aan beide kanten met 2 eetlepels olie. Bestrooi met (grof) zout en (chili)peper naar smaak.
  3. Rooster de pompoen circa 10 minuten hoog in de oven en keer de plakken om. Rooster nogmaals 10 minuten.
  4. Verhit ondertussen een grillpan. Neem het vlees uit de marinade en bewaar de marinade. Dep het vlees droog met keukenpapier en vet het licht in met 1 eetlepel olie. Gril de karbonades aan beide kanten in circa 10 minuten bruin en gaar. Neem ze uit de pan en houd warm onder aluminiumfolie.
  5. Blus het bakvet af met de marinade en laat op een hoge stand even aan de kook komen. Monteer de saus op een lage stand met de blokjes boter en wentel het vlees erdoor.
  6. Serveer het vlees met de pompoen en garneer met de waterkers.

Voedingswaarde p.p.
Energie 375 kcal
Koolhydraten 4 g
Eiwit 30 g
Vet
Waarvan verzadigd
25 g
8 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.