Overige video's

Ribkarbonade met abrikozen-tijmjus

4 eenvoudig hoofdgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 605 kcal
Koolhydraten 37 g
Eiwit 40 g
Vet
Waarvan verzadigd
32 g
18 g

Bereiden

  1. Bestrooi de ribkarbonades met zout en peper. Kook de bospeen 4-5 minuten en giet af.
  2. Verhit de helft van de boter en bak hierin het vlees in circa 10 minuten goudbruin en gaar.
  3. Stoof de bospeen met de rest van de boter, citroenrasp en -sap en gembersiroop circa 8 minuten. Kook intussen de krieltjes gaar.
  4. Voeg de tijm, abrikozenjam en abrikozen bij de karbonades, roer door het bakvet en warm even mee. Serveer de karbonades met de bospeen en krieltjes.

Bereidingstip

Ook lekker: 1 eetlepel honing in plaats van gembersiroop.

Neem in dit recept in plaats van tijm 1/2 eetlepel rozemarijn.

Voedingswaarde p.p.
Energie 605 kcal
Koolhydraten 37 g
Eiwit 40 g
Vet
Waarvan verzadigd
32 g
18 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.