Overige video's

Ribkarbonade in balsamicojus met venkel

4 eenvoudig hoofdgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 410 kcal
Koolhydraten 14 g
Eiwit 31 g
Vet
Waarvan verzadigd
24 g
6 g

Bereiden

  1. Bestrooi de ribkarbonades met zout en peper. Verhit 2 eetlepels olie en bak hierin de karbonades in 2-3 minuten per kant goudbruin. Schep ze uit de pan op een bord.
  2. Giet de balsamico bij het bakvet, breng aan de kook en kook 1-2 minuten in.
  3. Leg de karbonades weer in de pan, bedruip ze met de jus en laat op een lage stand 2-3 minuten stoven.
  4. Kook intussen de peultjes circa 2 minuten, giet ze af en spoel er koud water over.
  5. Meng de peultjes met de sinaasappel, venkel, basilicumblaadjes en olijven.
  6. Meng de rest van de olie met de wijnazijn, zout en peper en besprenkel de salade ermee.
  7. Serveer de salade bij de karbonades met jus. Lekker met gekookte krieltjes of pasta.

Variatie

Vervang de sinaasappel door grapefruit. Neem in plaats van ribkarbonade in dikke plakken (medaillons) gesneden varkenshaas.

Voedingswaarde p.p.
Energie 410 kcal
Koolhydraten 14 g
Eiwit 31 g
Vet
Waarvan verzadigd
24 g
6 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.