Overige video's

Ribeye met pittige tomaten-olijvensaus
Ribeye met pittige tomaten-olijvensaus
(1)

Ribeye met pittige tomaten-olijvensaus

Categorie hoofdgerecht
Personen 4 personen
Chef eenvoudig
Klok
Soortgelijke recepten
Voedingswaarde p.p.
Energie 455 kcal
Koolhydraten 7 g
Eiwit 39 g
Vet
Waarvan verzadigd
29 g
11 g
Hoofdingrediënten

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 150°C. Bestrooi het vlees met zout en peper.
  2. Verhit de olijfolie en bak hierin het vlees 3-4 minuten per kant. Haal het vlees uit de pan en houd het onder aluminiumfolie warm in de oven.
  3. Bak in het bakvet de knoflook met de chorizo 2 minuten. Voeg de olijven, de rozemarijn en de gezeefde tomaten toe en stoof 5 minuten.
  4. Serveer de ribeye met de tomaten-olijvensaus.Lekker met rijst en sperziebonen of spruitjes.

Variatie

Deze saus is ook lekker bij slavinken of saucijsjes. Vervang chorizo door salami of serranoham.

Voedingswaarde p.p.
Energie 455 kcal
Koolhydraten 7 g
Eiwit 39 g
Vet
Waarvan verzadigd
29 g
11 g
Hoofdingrediënten
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Huub Brands 16-08-2021
Een ribeye is een heerlijk stuk vlees, dat goed gekruid en goed gebakken heel veel smaak heeft. De saus in dit recept heeft veel te veel smaak van zichzelf, waardoor je geen vlees meer proeft. Voor ons zeker geen succes!
Huub Brands
16-08-2021
Een ribeye is een heerlijk stuk vlees, dat goed gekruid en goed gebakken heel veel smaak heeft. De saus in dit recept heeft veel te veel smaak van zichzelf, waardoor je geen vlees meer proeft. Voor ons zeker geen succes!
Lees meer