Overige video's

Ribeye met pittige tomaten-olijvensaus

4 eenvoudig hoofdgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 455 kcal
Koolhydraten 7 g
Eiwit 39 g
Vet
Waarvan verzadigd
29 g
11 g
Hoofdingrediënten Ribeye (10) Chorizo (63)

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 150°C. Bestrooi het vlees met zout en peper.
  2. Verhit de olijfolie en bak hierin het vlees 3-4 minuten per kant. Haal het vlees uit de pan en houd het onder aluminiumfolie warm in de oven.
  3. Bak in het bakvet de knoflook met de chorizo 2 minuten. Voeg de olijven, de rozemarijn en de gezeefde tomaten toe en stoof 5 minuten.
  4. Serveer de ribeye met de tomaten-olijvensaus.Lekker met rijst en sperziebonen of spruitjes.

Variatie

Deze saus is ook lekker bij slavinken of saucijsjes. Vervang chorizo door salami of serranoham.

Voedingswaarde p.p.
Energie 455 kcal
Koolhydraten 7 g
Eiwit 39 g
Vet
Waarvan verzadigd
29 g
11 g
Hoofdingrediënten Ribeye (10) Chorizo (63)
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.