Overige video's

Ribeye met bloemkool en kaassaus

4 gemiddeld hoofdgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 890 kcal
Koolhydraten 58 g
Eiwit 53 g
Vet
Waarvan verzadigd
47 g
28 g

Bereiden

  1. Kook de aardappels gaar in water met zout. Kook de bloemkoolroosjes in circa 7 minuten beetgaar.
  2. Smelt 25 gram boter, voeg de bloem toe en bak al roerend 1 minuut. Blijf roeren en voeg beetje bij beetje de melk toe tot een gebonden saus ontstaat. Laat de kaas al roerend in de saus smelten en breng op smaak met nootmuskaat.
  3. Bestrooi de ribeyes met zout en peper. Verhit de rest van de boter en bak hierin de ribeyes 2-3 minuten per kant. Neem ze uit de pan.
  4. Voeg een scheutje bouillon toe aan het bakvet en roer tot een jus. Serveer de gekookte aardappels met het vlees en de jus.
  5. Leg de afgegoten bloemkoolroosjes in een warme schaal en giet de kaassaus erover. Bestrooi met peper.

Bereidingstip

Kook de bloemkool niet, maar rooster hem eens. Bestrijk de bloemkoolroosjes met olijf- of arachideolie en rooster ze 15-20 minuten op een met bakpapier beklede bakplaat in de oven (200ºC).

Maak de kaassaus van dit recept wat pittiger van smaak. Roer 1 theelepel mosterd of kerriepoeder erdoor en vervang de belegen kaas door oude kaas.

Voedingswaarde p.p.
Energie 890 kcal
Koolhydraten 58 g
Eiwit 53 g
Vet
Waarvan verzadigd
47 g
28 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.