Overige video's

Reibekuchen
Reibekuchen
(2)

Reibekuchen

Categorie bijgerecht
Personen 4 personen
Chef gemiddeld
Klok
Soortgelijke recepten
Voedingswaarde p.p.
Energie 400 kcal
Koolhydraten 37 g
Eiwit 7 g
Vet
Waarvan verzadigd
24 g
3 g
Vezels 4 g
Zout 0,1 g

Bereiden

  1. Rasp de aardappels op een grove rasp boven een kom.
  2. Voeg de ui en bloem toe aan de aardappelrasp, maal er flink wat zout en peper over en voeg het ei toe. Mix alles goed door elkaar.
  3. Verhit een laagje olie in een grote koeken- of hapjespan. Schep met 2 lepels hoopjes van het aardappelmengsel in de hete olie en bak ze om en om en op middelhoge stand in 10-15 minuten gaar en goudbruin. Bak zo alle koekjes en voeg af en toe wat verse olie toe.
  4. Laat de koekjes uitlekken op keukenpapier en houd daarna eventueel warm in de oven. Lekker met appelmoes, crème fraîche of zure room.
Voedingswaarde p.p.
Energie 400 kcal
Koolhydraten 37 g
Eiwit 7 g
Vet
Waarvan verzadigd
24 g
3 g
Vezels 4 g
Zout 0,1 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.