Overige video's

Refreshing plumspoom

6 gemiddeld tussengerecht, tussendoortje
Waardering:
Waardeer:
Print

Bereiden

  1. Verwarm de olie. Snijd de pruimen doormidden en verwijder de pit.
  2. Bak de rozemarijn even in de olie. Voeg 100 milliliter water, het citroensap, de limonadesiroop en de pruimen toe. (Zijn de pruimen rijp en zoet, dan kun je minder limonade te gebruiken.)
  3. Kook even goed door en prak de pruimen vast een beetje met een vork.
  4. Verwijder de takjes rozemarijn. Laat de afgevallen blaadjes gewoon in het vocht liggen.
  5. Laat iets afkoelen en pureer de massa zo fijn mogelijk.
  6. Giet het pruimenmengsel in een ruime diepvriesbak. Plaats deze in de vriezer.
  7. Schep de massa om de 20 minuten om met een vork. Blijf dit herhalen tot alles bevroren is. Er ontstaat een soort geschaafd ijs.
  8. Vul een champagneglas met dit ijs. Giet hier voorzichtig een klein beetje van het mineraalwater overheen. Meng dit met het ijs.
  9. Vul hierna het glas af met meer 'bubbels'.

Bereidingstip

Leg er eventueel een partje pruim op.

Variatie

Vervang pruim door perzik. Vervang mineraalwater met koolzuur door lemon-lime drink. Gebruik eens andere kruiden zoals lavendel of basilicum.

Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.