(92)

Red velvettaart
Een echte Amerikaanse klassieker: de red velvettaart. Een red velvettaart is rood van kleur en heeft een lichte chocoladesmaak door de toevoeging van cacao. Met dit recept heb je gegarandeerd succes op een verjaardag of als er bezoek komt.
Red velvettaart
Een echte Amerikaanse klassieker: de red velvettaart. Een red velvettaart is rood van kleur en heeft een lichte chocoladesmaak door de toevoeging van cacao. Met dit recept heb je gegarandeerd succes op een verjaardag of als er bezoek komt.
- 125 gram zachte boter
- 275 gram suiker
- 2 grote eieren (losgeklopt)
- 225 milliliter karnemelk
- 0.5 theelepel vanille-essence (bakproducten)
- 1 theelepel rode voedingskleurstof (bakproducten)
- circa 300 gram bloem (gezeefd) en
- bloem (om te bestuiven)
- 20 gram cacaopoeder
- 1 theelepel baking soda (bakproducten)
- 1 eetlepel blanke azijn
- 150 gram granaatappelpitjes of
- 150 gram bosvruchten
- 150 gram zachte boter
- 300 gram roomkaas
- 350 gram poedersuiker
- 0.5 theelepel vanille-essence (bakproducten)
voor het glazuur
Benodigdheden
- springvorm (24 cm ø)
- satéprikker
Tijden
- Bereidingstijd 30 minuten
- 30 minuten oventijd
Heb jij dit recept gemaakt?
We zijn benieuwd wat je ervan vindt!
Bereiden
- Verwarm de oven voor op 180ºC. Mix voor het beslag de boter en suiker licht en luchtig. Voeg de eieren al kloppend in gedeelten toe.
- Meng de karnemelk met de vanille-essence. Roer de kleurstof er druppelsgewijs door tot een rode vloeistof. Klop de helft van het karnemelkmengsel door het beslag.
- Meng de bloem met de cacao en mix de helft ervan door het beslag. Klop daarna de rest van de karnemelk en de rest van de bloem erdoor tot een egaal beslag. Roer de baking soda door de azijn en meng dit goed door het beslag.
- Vet de springvorm in en bestuif met bloem. Verdeel het beslag erover en bak 30-35 minuten in de oven, tot een satéprikker er droog uitkomt. Laat de bodem iets afkoelen en stort op een rooster.
- Mix voor het glazuur de boter met de roomkaas en voeg in delen de poedersuiker toe. Meng als laatste de vanille-essence erdoor en klop nog 2-3 minuten luchtig.
- Snijd de taartbodem horizontaal door. Verdeel een laagje glazuur over 1 bodem. Leg de andere bodem erop en bestrijk de taart met de rest van het glazuur.
- Leg een (papieren) hartvormig sjabloon erop, vul met de granaatappelpitjes en verwijder het sjabloon.
Bereidingstip
Voeg 1 theelepel bakpoeder toe in plaats van baking soda en azijn.
Gebruik rode levensmiddelenkleurstof van de toko voor een nog sterker kleureffect.
Advertentie
Voedingswaarde p.p. | |
---|---|
Energie | 705 kcal |
Koolhydraten | 89 g |
Eiwit | 10 g |
Vet Waarvan verzadigd |
34 g 21 g |
Vezels | 3 g |
Zout | 0,4 g |
Hoofdingrediënten
Dit recept komt uit
Boodschappen Magazine nr. 2 van 2019
Reviews
Barn Krabbe
24-03-2023
Lekker
Barn Krabbe
24-03-2023
Lekker
Soortgelijke recepten
- 125 gram zachte boter
- 275 gram suiker
- 2 grote eieren (losgeklopt)
- 225 milliliter karnemelk
- 0.5 theelepel vanille-essence (bakproducten)
- 1 theelepel rode voedingskleurstof (bakproducten)
- circa 300 gram bloem (gezeefd) en
- bloem (om te bestuiven)
- 20 gram cacaopoeder
- 1 theelepel baking soda (bakproducten)
- 1 eetlepel blanke azijn
- 150 gram granaatappelpitjes of
- 150 gram bosvruchten
- 150 gram zachte boter
- 300 gram roomkaas
- 350 gram poedersuiker
- 0.5 theelepel vanille-essence (bakproducten)
voor het glazuur
Benodigdheden
- springvorm (24 cm ø)
- satéprikker
Tijden
- Bereidingstijd 30 minuten
- 30 minuten oventijd
Bereiden
- Verwarm de oven voor op 180ºC. Mix voor het beslag de boter en suiker licht en luchtig. Voeg de eieren al kloppend in gedeelten toe.
- Meng de karnemelk met de vanille-essence. Roer de kleurstof er druppelsgewijs door tot een rode vloeistof. Klop de helft van het karnemelkmengsel door het beslag.
- Meng de bloem met de cacao en mix de helft ervan door het beslag. Klop daarna de rest van de karnemelk en de rest van de bloem erdoor tot een egaal beslag. Roer de baking soda door de azijn en meng dit goed door het beslag.
- Vet de springvorm in en bestuif met bloem. Verdeel het beslag erover en bak 30-35 minuten in de oven, tot een satéprikker er droog uitkomt. Laat de bodem iets afkoelen en stort op een rooster.
- Mix voor het glazuur de boter met de roomkaas en voeg in delen de poedersuiker toe. Meng als laatste de vanille-essence erdoor en klop nog 2-3 minuten luchtig.
- Snijd de taartbodem horizontaal door. Verdeel een laagje glazuur over 1 bodem. Leg de andere bodem erop en bestrijk de taart met de rest van het glazuur.
- Leg een (papieren) hartvormig sjabloon erop, vul met de granaatappelpitjes en verwijder het sjabloon.
Bereidingstip
Voeg 1 theelepel bakpoeder toe in plaats van baking soda en azijn.
Gebruik rode levensmiddelenkleurstof van de toko voor een nog sterker kleureffect.
Advertentie
Nieuw in het schap
Reviews
Barn Krabbe
24-03-2023
Lekker
Voedingswaarde p.p. | |
---|---|
Energie | 705 kcal |
Koolhydraten | 89 g |
Eiwit | 10 g |
Vet Waarvan verzadigd |
34 g 21 g |
Vezels | 3 g |
Zout | 0,4 g |
Hoofdingrediënten
Dit recept komt uit
Boodschappen Magazine nr. 2 van 2019