Overige video's

Red velvet muffins
Red velvet muffins
(50)

Red velvet muffins

Wij hebben hier het perfecte recept voor red velvet muffins! Super feestelijk met die boterzachte frosting en gekleurde sprinkels! Ideaal voor een feestje, Moederdag of gewoon zomaar tijdens een bakmiddag.
Categorie gebak
Personen 12 stuks
Chef gemiddeld
Klok
Soortgelijke recepten
Voedingswaarde p.p.
Energie 290 kcal
Koolhydraten 29 g
Eiwit 5 g
Vet
Waarvan verzadigd
17 g
11 g
Vezels 1 g
Zout 0,2 g
Hoofdingrediënten

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 180ºC. Klop in een kom de boter met beide suikers licht en luchtig. Voeg vervolgens het ei toe en mix goed.
  2. Meng de karnemelk met de rode kleurstof. Meng de helft van de karnemelk door het beslag en roer door. Meng de bloem met de cacao en mix de helft ervan door het beslag.
  3. Klop daarna de rest van de karnemelk en de rest van de bloem erdoor en mix tot een egaal beslag. Roer de baksoda door de azijn en meng dit door het beslag.
  4. Verdeel het beslag over de vormpjes in de muffinvorm en bak in de oven in circa 20 minuten gaar en goudbruin. Laat de muffins afkoelen en houd 1 muffin apart.
  5. Klop intussen voor de frosting de roomkaas met de boter en poedersuiker tot een luchtig mengsel. Vul de spuitzak hiermee. Begin met spuiten aan de buitenkant van de muffin en draai al spuitend naar binnen zodat er een roosje ontstaat.
  6. Verkruimel wat van de achtergehouden muffin over het roosje. Herhaal dit met de rest van de muffins en bestrooi met gebaksdecoratie.
Voedingswaarde p.p.
Energie 290 kcal
Koolhydraten 29 g
Eiwit 5 g
Vet
Waarvan verzadigd
17 g
11 g
Vezels 1 g
Zout 0,2 g
Hoofdingrediënten
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.