Overige video's

Red velvet-kerstrol met pistache

8 gemiddeld gebak
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 610 kcal
Koolhydraten 61 g
Eiwit 9 g
Vet
Waarvan verzadigd
36 g
21 g
Vezels 2 g
Zout 0,5 g

Voorbereiden

Klop voor de vulling de boter en roomkaas met een mixer een paar minuten romig. Zeef de poedersuiker erboven en voeg het limoensap toe. Klop nog 1 minuut en schep een flinke schep van deze crème in de spuitzak. Leg samen met de rest van de crème afgedekt in de koelkast.

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 220ºC. Klop met een mixer de eiwitten met de helft van de suiker tot stijve pieken.
  2. Klop in een andere kom de eidooiers met de rest van de suiker, cacao en een paar druppels kleurstof schuimig. Schep de eiwitten op de eidooiers en zeef daarop de bloem en maizena. Spatel alles voorzichtig om.
  3. Strijk het beslag gelijkmatig uit op de bakplaat en bak in de oven in circa 10 minuten gaar. Niet te lang, anders scheurt de cake bij het oprollen.
  4. Leg een schone theedoek op de cake en draai om. Leg de cake met de doek op het werkvlak en trek het bakpapier voorzichtig los. Leg een andere, vochtige theedoek over de cake en laat afkoelen.
  5. Bestrijk de afgekoelde cake gelijkmatig met de vulling en laat langs de randen 1 cm vrij. Bestrooi met de pistachenootjes en geraspte chocolade.
  6. Rol de cake met behulp van de doek losjes op. Leg de rol met de naad naar beneden op een langwerpige schaal.
  7. Spuit strepen crème op de rol en bestrooi met extra pistache en chocolade. Leg (gesuikerde) aalbessen langs de rol op de schaal.
Voedingswaarde p.p.
Energie 610 kcal
Koolhydraten 61 g
Eiwit 9 g
Vet
Waarvan verzadigd
36 g
21 g
Vezels 2 g
Zout 0,5 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.