Overige video's

Rauwe ham met geroosterde noten en kruidige lolly

4 gemiddeld voorgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 520 kcal
Koolhydraten 57 g
Eiwit 20 g
Vet
Waarvan verzadigd
23 g
5 g

Bereiden

  1. Begin met de lolly's. Pel de bananen en snijd ze in rechte stukken van 5-6 cm.
  2. Meng de tijm door de, eventueel licht verwarmde, honing.
  3. Rol de banaanstukken eerst door de honing en daarna door de koekkruimels.
  4. Steek er een prikker in en zet ze apart.
  5. Verdeel de ham over 4 borden. Verwarm de olie en rooster hierin de noten met de peper.
  6. Leg de veldsla als een nestje naast de ham. Zet de lolly erin en strooi de noten over het gerecht.

Variatie

Vervang peperkoek door anijskruidkoek of gemberkoek. Neem in plaats van chilipepers een mespuntje cayennepeper.

Wijnadvies

Verrassend smakelijk is de combinatie met Arthur Metz Pinot Gris of Hoop Huis Chenin Blanc. Ook een wat kruidige rosé zal smaken: Sensas of Saint-Saturnin.

Voedingswaarde p.p.
Energie 520 kcal
Koolhydraten 57 g
Eiwit 20 g
Vet
Waarvan verzadigd
23 g
5 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.