Overige video's

Ratatouille-crumble met walnoten en kaas
Ratatouille-crumble met walnoten en kaas
(8)

Ratatouille-crumble met walnoten en kaas

Het voordeel van een ratatouille is dat je leftover groenten uit de koelkast kunt gebruiken en alle restjes op kunt maken. Deze ratatouille is heerlijk om in het weekend te maken!
Categorie hoofdgerecht
Personen 4 personen
Chef gemiddeld
Klok
Soortgelijke recepten
Voedingswaarde p.p.
Energie 780 kcal
Koolhydraten 62 g
Eiwit 22 g
Vet
Waarvan verzadigd
47 g
10 g
Vezels 9 g
Zout 1,5 g

Bereiden

  1. Verhit de olie in een ruime braad- of hapjespan fruit hierin de ui en de knoflook 2-3 minuten. Schep de aubergine, paprika eb courgette erbij en bak 3 minuten.
  2. Kruis de tomaten aan de onderkant in en leg ze een voor een kort in kokend heet water. Pel de tomaten en snijd ze zonder zaadjes in parten.
  3. Voeg de tomaten, tijm, zout en peper toe aan de groenten en laat afgedekt 20 minuten zachtjes stoven. Verwarm intussen de ovengrill voor.
  4. Meng de ingrediënten voor de topping. Schep de ratatouille in een ovenschaal. Verdeel de topping erover en zet het gerecht 8-10 minuten niet te dicht onder de ovengrill, tot de bovenkant lichtbruin is. Serveer met het stokbrood.

Bereidingstip

Vervang de belegen kaas in dit recept door gruyère.

Voedingswaarde p.p.
Energie 780 kcal
Koolhydraten 62 g
Eiwit 22 g
Vet
Waarvan verzadigd
47 g
10 g
Vezels 9 g
Zout 1,5 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.