Overige video's

Ras el hanout-burger met komkommer-kruidenyoghurt
Ras el hanout-burger met komkommer-kruidenyoghurt
(0)

Ras el hanout-burger met komkommer-kruidenyoghurt

Grote groep of klein gezelschap, geen probleem met deze burgers. Kruidig en toch lekker fris door de saus, deze burger is altijd een succes!
Categorie lunch, hoofdgerecht, bijgerecht
Personen 4 personen
Chef gemiddeld
Klok
Soortgelijke recepten

Bereiden

  1. Bestrooi de komkommer voor de kruidenyoghurt royaal met zout en laat staan. Meng de tartaar met het gehakt, de knoflook, paprikapoeder, peterselie, ras el hanout, zout en peper.
  2. Voeg als het mengsel te vochtig is wat paneermeel of broodkruim toe en vorm 4 hamburgers ervan. Maak de burgers in het midden iets dunner zodat ze plat blijven bij het bakken. Zet in de koelkast.
  3. Knijp het vocht uit de komkommer en meng de komkommer met de overige ingrediënten voor de yoghurt. Breng op smaak met peper.
  4. Verwarm de oven voor op 200ºC. Leg de broodjes met de snijkant naar boven 3-4 minuten in de oven tot ze lichtbruin zijn. Verhit de olijfolie en bak hierin de burgers 3-4 minuten per kant. Haal het brood uit de oven en bestrijk met de yoghurt. Leg de burgers op de onderste broodhelften en bestrooi met de granaatappelpitjes. Dek af met de bovenste broodhelften. Lekker met frietjes en een groene salade.
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.