Overige video's

Ragout van gemengde paddenstoelen en ham

Voedingswaarde p.p.
Energie 360 kcal
Koolhydraten 39 g
Eiwit 13 g
Vet
Waarvan verzadigd
16 g
10 g
Print

Bereiden

  1. Smelt de boter maar laat deze niet verkleuren. Voeg op lage stand al roerend de bloem toe en laat dit door de boter geheel opnemen tot het mengsel van de bodem van de pan loskomt.
  2. Giet er de kokende bouillon bij, al roerend met een garde. Laat aan de kook komen tot het een gebonden en egale saus is. Laat al roerend enkele minuten doorkoken en neem de roux dan van de warmtebron.
  3. Verwarm voor de vulling de boter in een koekenpan en bak de paddenstoelen op hoge stand om en om bruin.
  4. Roer de paddenstoelen samen met de hamreepjes door de nog warme saus en breng deze verder op smaak met zout en peper. Laat eventueel nog enkele minuten op lage stand doorwarmen.
  5. Snijd ondertussen een dekseltje van de broodjes en hol ze wat uit. Giet de warme ragout in de broodjes en bestrooi ze met peterselie.

Bereidingstip

Voor een vegetarische ragout kun je groentebouillon gebruiken en de hamreepjes achterwege laten.

Voedingswaarde p.p.
Energie 360 kcal
Koolhydraten 39 g
Eiwit 13 g
Vet
Waarvan verzadigd
16 g
10 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.